Installationsguide - Ölkylen.se

Vad behöver man egentligen tänka på när man bygger in en ölkyl? I denna guide svarar vi på de frågor som kan dyka upp när du ska installera din ölkyl. Vill ni läsa mer om vad som skiljer en inbyggbar ölkyl och en fristående ölkyl eller hur du bäst förvara din öl hittar du all information i vår köpguide. Har du några ytterligare frågor eller inte hittar just den information ni är ute efter? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi gärna till!

1. Höjd på köksluckor

En ölkyl med samma dörrhöjd som dina köksluckor ger ett mer professionellt resultat. Hos oss hittar du inbyggbara ölkylar med en dörrhöjd på 700 eller 720 cm.

2. Ventilation

Alla våra inbyggbara ölkylar har ventilationen framtill, men det går bra att sätta en egen sockel med luftinsläpp framför för att få en stilrenare finish. Ta hjälp av respektive installationsritning för att avgöra hur mycket utrymme som behövs till just din ölkyl.

3. Droppskydd

Många försäkringsbolag kräver idag att du har ett läckageskydd under dina vitvaror som hjälper till vid en eventuell vattenläcka. Vi erbjuder droppskydd till alla våra ölkylar, något som kan visa sig vara värt investeringen.

4. Svängradie

Det är viktigt att ni inte glömmer bort att ölkylsdörren har en svängradie. Placerar man ölkylen för nära en vägg eller ett skåp kanske dörren inte går att öppna fullt ut. Läs installationsritningen noga innan du bygger in din ölkyl för att förebygga detta eventuella problem.

5. Ström

Ölkylens kabel är i regel 1,8 meter. Vi rekommenderar att ölkylen kopplas direkt till ett eluttag istället för via en förlängningskabel då detta kan påverka ölkylens prestanda.